Santé Wines: wijn met een verhaal

17-01-2022
0 reacties

Met Santé Wines zetten topsommeliers Benoît Couderé en Dries Corneillie Belgische wijnhuizen in de spotlight. “We willen een duurzame band opbouwen met de lokale economie.”

Eigen zaak
Couderé en Corneillie leerden elkaar kennen tijdens een wijntrip in Libanon. Couderé: “Het klikte meteen en we koesterden beiden de ambitie om ons eigen gamma uit te bouwen.” De twee hielden contact. In augustus van vorig jaar trok Couderé zijn stoute schoenen aan. “Ik vroeg Dries of hij de krachten wilde bundelen om in West-Vlaanderen een zaak op te starten.”

Lokale economie
De twee sommeliers gingen te rade bij Start&GO. “Na een uitgebreide training en persoonlijke begeleiding van een expert hadden we een beter inzicht in hoe we ons moeten profileren”, vertelt Couderé. “Vroeger werkte ik voor De Karmeliet in Brugge, maar sinds ik in Brussel in het wijnteam van Carrefour zat, miste ik een band met onze lokale economie. Met Santé Wines willen we een duurzame relatie opbouwen met voornamelijk Europese wijndomeinen. Belgische huizen staan prominent in de kijker.”

Weg met keuzestress
Tachtig procent van het gamma van Santé Wines was tot nu toe niet in België te koop. De focus ligt op biowijnen. In de interactieve webshop vinden klanten vlotjes de wijn die bij hen past. “We begeleiden hen van a tot z. Zo hopen we de keuzestress weg te nemen. De experts van Start&GO leerden ons dat het veel interessanter is om onze klanten te laten meegenieten van onze expertise, dan hen een onpersoonlijke korting aan te bieden. Het is net die kennis die ons uniek maakt.”
“We willen ook dat klanten dankzij onze heldere communicatie weten waar hun wijn vandaan komt en wat het verhaal erachter is. Dat zorgt voor interessante gesprekken aan tafel.”

Wijnabonnement
De sommeliers bieden ook een wijnabonnement aan. “Om de zoveel tijd proef je dan een wijn die Dries en ik hebben geselecteerd en mag je feedback geven”, zegt Couderé. “Zo leer je binnen je budget nieuwe wijnen kennen. Op die manier hopen we onze klanten te betrekken in de toekomst van Santé Wines.”

Instagram Takeover
Maandag 1 maart kregen we een inclusieve kijk achter de schermen van start-up Santé Wines. Benoit Couderé nam op zijn eerste dag als co-CEO onze Instagram Stories over. Benieuwd wat er op het programma staat van een kersvers zaakvoerder? Herbekijk de stories op Instagram.

Afbeeldingen

Verhalen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen